fredag 22 mars 2013

Höj volymen!


Jag tackar Foujan Rouzbeh och hennes fantastiska debattartikel för inspirationen till bilden här ovan. 

Så hur har vi det idag? Gränspolisen jagar papperslösa i lokaltrafiken och leggar människor "för att de inte har lampa på cykeln" (som om en cykeltur någonsin varit en normal anledning till att kunna identifiera sig) och "råkar" i processen ägna sig åt en rasprofilering som skulle göra allas vår kraniemätande pionjär till förfader Carl von Linné stolt. 
Partier som tidigare tagit klart avstånd från Sverigedemokraterna och deras politik försöker nu närma sig densamma som någon slags skruvad strategi mot främlingsfientlighet och rasistiska strömningar samtidigt som Tobias Billström flirtar med den högerextrema opinionen.
Bra jobbat! Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut att denna strategi inte kommer leda till ett snuttegulligt humant samhälle där my little ponys skuttar över gatorna, regnbågar prunkar över varje soligt bostadsområde, förortsbarn och Södermalmskids hopssastegar hand i hand till närmaste glassbar och där förvirrade Sverigedemokrater genomgår en själslig makeover och fångas upp av godhjärtade moderater med solig människosyn. Vad som däremot sker är att man bekräftar deras världsbild - i ett desperat försök att vinna över några extra röster och i bästa fall utarma deras parti.
Ja, vad ska man säga? Way to go! Ni har slitit ut era ryggrader, svingat dem glatt över huvudet, bugat er och låtit de högerextrema vindarna blåsa fram och bajsa er i ansiktet! Jag saluterar eder! Tyvärr är det inte ni som drabbas värst, ni spelar med andra människors liv som insats. 

Nej, men allvarligt talat. Människor som flyr för sina liv och sedan lever gömda, till exempel i Sverige, lever ofta under extremt svåra omständigheter där instängdhet/hemlöshet, svält och ständig oro och rädsla för att bli hittad och deporterad är vardagsmat. De lever utan socialt skyddsnät och grundläggande rättigheter. Så varför väljer någon att leva så? Varför stannar människor i ett land där de far illa och deras mänskliga rättigheter blir kränkta? - Kanske för att alternativet är så mycket värre. Tänk på det. 

Jag avslutar detta inlägg med att citera herr Billström;

"Jag kommer fortsätta arbeta vidare i den anda som getts uttryck för och fortsätta utveckla en human asylpolitik."

Jag vet inte vilken anda han refererar till men visst låter det härligt? Jag tänker följa hans exempel och göra samma sak, bland annat genom att stödja kampanjen Asylrätt 2014, det borde du också göra!

Det var allt. Tack och på återseende.

Och glöm inte att skriva på: http://www.asylratt2014.se/Namninsamling.sv-SE

2 kommentarer: